Fobi

En fobi er ren indbildning! Heldigvis…

Men det bliver den jo ikke mindre angstfyldt af. Man kalder angsten en fobi, når den er hel specifikt rettet mod et fænomen. Det siges, at der er over 500 forskellige slags fobier. Og mange ”abonnerer” på mere end én ad gangen.

Fobier er irrationelle

Når man lider af en fobi, ved man typisk godt selv, at den er irrationel. Man kan jo se, at andre tager det helt roligt, selv om de står over for den samme ting. Hvorfor kan du så ikke ”bare” lægge din fobi på hylden? Det er fordi, den er programmeret ind i dig på et sted, hvor du ikke umiddelbart kan finde delete-knappen. Men det kan jeg hjælpe dig med.

Fobier er til at leve med

Mange fobier er til at leve med. Man undgår bare de ting, der udløser fobien. Det kan være højder, åbne pladser, slanger, elevatorer osv. Altså steder / ting, som godt nok kan være forbundet med en vis (minimal) fare, men som du så desværre har fået gemt under kategorier som ”Superfarligt”, ”Vildt ulækkert” osv.

Social udfordring

Andre fobier bliver en seriøs social udfordring, fordi andre måske tænker, man har en skrue løs, eller man kommer til at se ned på sig selv. Man kan faktisk have en fobi over for farven grøn, ruiner, bøger, sne, knæ, fremskridt, symmetri, ældre mennesker og at være uden sin mobiltelefon. Vil du se en liste over en lang række fobier? https://da.wikipedia.org/wiki/Fobi

Heldigvis

Nem at komme af med

En fobi er heldigvis forholdsvis nem at komme af med. Hvis du altså vil af med den? Hvordan vil du egentlig hellere have det med … edderkopper, bakterier, flyveture, tandlægebesøg, at svømme osv. Det kan typisk ordnes på en enkelt konsultation.